Vrijwilligers gezocht

Op onze natuurbelevingsboerderij
Momenteel hebben wij voldoende vrijwilligers.
Meehelpen op de boerderij als vrijwilliger

We zoeken vrijwilligers die op regelmatige basis (min 2x per maand) kunnen komen helpen op de boerderij! Voor dierenliefhebbers die graag in de natuur zijn en hun handen uit de mouwen willen steken om het zo fijn mogelijk te maken voor onze dieren. En natuurlijk voor de natuurliefhebbers met groene vingers die hun steentje kunnen bijdragen bij het onderhouden van het domein en de groentetuin.

Ben je een doener en werk je graag buiten met mens, dier en natuur? Lees nog even verder of jij diegene bent die we zoeken, kun je je daarin vinden? Voel je vrij om contact met ons op te nemen om langs te komen en de mogelijkheden te bespreken. Laten we elkaar ontmoeten!

We zoeken op dit moment vooral hulp in de weekenden van 09:00 tot 12:00 uur. Ook zoeken we hulp in de zomervakantie (juli & augustus). Hulp ‘s avonds kunnen we ook altijd gebruiken, voor het voeren van de paarden (rond 16:30/17:00u). Neem contact op, dan kijken we samen wat het beste past. 

Vrijwilligerswerk in de zomer

In de zomermaanden (juli & augustus) kunnen we altijd wel wat extra hulp gebruiken. Het is eventueel mogelijk om meerdere dagen achter elkaar te komen helpen, met overnachtingen op onze locatie. Je werkt dan ‘s ochtends mee, en ‘s middags heb je tijd voor jezelf. Het is eventueel mogelijk om met ons mee te eten. Laat ons weten als je hier interesse in hebt. 

Let op: we krijgen veel aanvragen voor vrijwilligerswerk. We merken dat er soms extra begeleiding nodig is, bijvoorbeeld bij mensen met een burn-out of bij mensen met een beperking. We hebben op dit moment niet de capaciteit om extra persoonlijke begeleiding te bieden aan een grote groep vrijwilligers. We zullen dan samen afstemmen of time-out, dagbesteding of een coachtraject dan beter past. 

 

Lekker buiten in de natuur

Werkzaamheden en taken

  • Mee uitmesten bij de paarden.
  • Het eten geven van de paarden, kippen, katten en konijnen.
  • Werkzaamheden op de boerderij (zoals helpen in de moestuin, snoeien, grasmaaien, bomen zagen, hout stapelen, palen uittrekken, bomen verzorgen etc.)
  • Verzorgen van de paarden (bijv. borstelen, wandelen op het domein etc.)
  • Soms helpen met workshops of activiteiten
Alle hulp is welkom!

Wat krijg je ervoor terug?

  • “zijn” op een heerlijke plek midden in de natuur waar je helemaal tot jezelf kunt komen
  • Samen zijn met de dieren
  • Je hoofd leegmaken
  • In de zomer zwemmen in het zwembad
  • Heel veel waardering!

 

Hoe ziet een dag eruit?

9.00u

We beginnen bij het voeren van de paarden. Ze gaan lekker op de wei en ondertussen kunnen wij hooi geven en uitmesten. We voeren ook de kleine dieren (konijnen, kippen en katten). Soms borstelen we de paarden en wandelen we een rondje

12:00u

Als je een halve dag aanwezig bent, ga je nu naar huis. Anders lunch je met ons mee.

13.00 – 16.00u

Na de lunch starten we met andere werkzaamheden, afhankelijk van wat er nodig is, zoals werken in de moestuin, snoeien, grasmaaien etc.

Over ons

Het prachtige domein van SoulHorses (8 hectare grond) bevindt zich in Lille / Gierle. We hebben paarden, kippen, honden, konijnen en katten en een grote moestuin vol groente. We werken met team van enthousiaste en gedreven mensen met als doel om een plek te creëren waar zowel mens en dier helemaal mag “zijn”.  We geven coaching en begeleiding en organiseren workshops, retraites voor volwassenen en kampen voor kinderen. We bieden ook dagbesteding voor mensen met een beperking.

Benieuwd naar ons domein? Bekijk de video. 

 

Contact

Iets voor jou?

Is dit iets voor jou? Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we contact op.

Ga je akkoord met ons privacybeleid?

1 + 11 =

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien vind je hier het antwoord.

Ik wil graag komen helpen, maar ik kan niet op vaste dagen en tijden.

Begrijpelijk! Neem even contact op om te kijken wat wel kan. We zoeken naar een aanvulling aan ons vaste team van vrijwilligers die gemiddeld 1x per week komen helpen. We organiseren ook af en toe klusdagen. Neem aub even contact op, dan kijken we verder.  

Op welke dagen kan ik komen helpen?

Je kan komen helpen op de maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag. 

Ik wil wel komen helpen, maar ik heb begeleiding nodig

Dan ben je welkom voor een time-out of dagbesteding. Neem even contact op, dan kijken we wat het beste past.