Dagbesteding

Samen zorg dragen voor Mens, Dier en Natuur
Soulhorses vzw

Natuurboerderij met paarden

Soulhorses vzw is een natuurboerderij met paarden. Waar we binnen een veilige omgeving en in verbinding met de natuur leren van en met de paarden. De verschillende seizoenen, de natuur en de dieren op de boerderij zijn bepalend voor het ritme en de structuur. Met deze elementen en samen met ons bekwame en enthousiaste team bieden wij een veilige omgeving waarin een ieder zelf mag gaan ontdekken, leren en groeien.

Vergunningsnummer VAPH

Groenezorginitiatief

GZI.1135.2107

Wij nodigen  jou uit als je nood hebt aan een zinvolle dagbesteding en als je op een actieve, educatieve, ervaringsgerichte en laagdrempelige manier wilt deelnemen aan het ritme van de natuurboerderij.
Samen werken

Dagbesteding

De paarden en het (groen)onderhoud op het domein zijn leidend in de dagelijkse werkzaamheden. Samen met de vrijwilligers, de zorg en begeleiders dragen we zorg voor de dieren en het domein. We zoeken naar werkzaamheden die passend zijn voor jou en die zowel ontspanning bieden als een uitdaging vormen.

Belevingsgerichte dagbesteding zorgt voor samenzijn, regelmaat en ontspanning. Je kunt zonder druk je eigen tempo ontwikkelen en meehelpen met het zorgen voor de dieren, de moestuin, de bomen en planten.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit;

Dierenverzorgen; mest opruimen, water geven, stallen uitmesten, voeren

Onderhoud van het domein; snoeien, grasmaaien, bosmaaien, herstel werkzaamheden, weide omheining

Groententuin; zaaien, onkruid wieden, verzorgen, oogsten

Hout; houtklieven, houtstapelen, zagen

Kun jij je hierin vinden

Voor wie?

Leeftijd; vanaf 15 jaar

Kwetsbare groepen via VAPH; Mensen met een licht verstandelijke beperking en /of matige lichamelijke beperking

Moeite om mee te draaien in de maatschappij; ASS, ADHD of HSP

Je bent graag buiten en werkt graag met en voor de dieren in de natuur en je zoekt een zinvolle dagbesteding

Wanneer: Donderdag 9 tot 12u

Groene Zorg & Dagbesteding

 SoulHorses VZW is erkend als groenezorginitiatief bij het VAPH.

 Ondersteuning door een groenezorginitiatief kan betaald worden via het cashsysteem van het persoonsvolgend budget (PVB).

Ook kinderen en jongeren die een persoonlijke-assistentiebudget (PAB) hebben, kunnen bij een geregistreerd groenezorginitiatief met het PAB voor maximaal 92 dagen ondersteuning inkopen.

Om als groenezorginitiatief te kunnen werken, moet u geregistreerd zijn bij het VAPH conform het ministerieel besluit van 20 februari 2017

De prijs is afhankelijk van de zorgzwaarte. Is er 1-op-1 begeleiding nodig of kan er in kleine groepen gewerkt worden? 

Heb je geen persoonsvolgend budget of geen assistentiebudget, maar heb je toch interesse in dagbesteding? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

 

“Herstel het contact met jezelf door de verbinding op te zoeken met de natuur”
Start met een intake en rondleiding

We kijken samen welke invulling dagbesteding krijgt.

 We krijgen op dit moment veel aanvragen voor dagbesteding. Als je aanvraag passend is, ben je welkom voor een rondleiding op het domein. We leggen wat de werkzaamheden zijn en je kunt zelf de plek ervaren. Daarna hebben we een persoonlijk gesprek over hoe dagbesteding aansluit bij jouw behoeften en wat er nodig is. Als we besluiten om samen te starten, wordt alles in gang gezet. Je krijgt hiervoor nog een uitgebreide vragenlijst en overeenkomst. Daarna plannen we het eerste moment in voor dagbesteding.

Een kennismaking met rondleiding, de persoonlijke intake en het in orde maken van al het papierwerk kost eenmalig €45,-. 

 

Contact

Intake aanvragen

Heb je vragen over dagbesteding?
Neem contact op met Nathalie De Ceunynck
tel. +32 475 87 34 24

Ga je akkoord met ons privacybeleid?

14 + 1 =