PonyFlow voor kinderen

Word weerbaar en werk aan je zelfvertrouwen met de pony’s!
[dnxt_next_dual_button button_text_one=”Data” button_link_one=”#agenda” button_link_one_new_window=”on” button_text_two=”Aanmelden” button_link_two=”#aanmelden” button_link_two_new_window=”on” dnxt_button_alignment=”center” btn_one_icon_show_hide=”off” btn_two_icon_show_hide=”off” btn_one_show_hide=”on” button_bg_one=”#86bd3b” btn_two_color_show_hide=”on” button_bg_two=”#86bd3b” button_one_margin=”|16px|||false|false” button_one_padding=”12px|24px|12px|24px|true|true” button_two_margin=”||||false|false” button_two_padding=”12px|24px|12px|24px|true|true” dnxt_dual_one_hover_bg=”dnxt-hover-fade” dnxt_dual_one_hover_bg_color=”rgba(134,189,59,0.7)” dnxt_dual_two_hover_bg=”dnxt-hover-fade” dnxt_dual_two_hover_bg_color=”rgba(134,189,59,0.7)” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” btn_one_fonts_text_color=”#ffffff” btn_one_fonts_font_size=”16px” btn_one_fonts_letter_spacing=”2px” btn_one_fonts_line_height=”2em” btn_two_fonts_text_color=”#ffffff” btn_two_fonts_font_size=”16px” btn_two_fonts_letter_spacing=”2px” btn_two_fonts_line_height=”2em” border_radii_one_border=”on|50px|50px|50px|50px” border_width_all_one_border=”0px” border_radii_two_border=”on|50px|50px|50px|50px” border_width_all_two_border=”0px” global_colors_info=”{}” _i=”1″ _address=”0.0.0.1″ /]

Spelen en leren bij de pony’s

Voor alle sensitieve kinderen die houden van de natuur en dieren

PonyFlow is een workshop voor kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tem 13 jaar waarin we al spelenderwijs met de assitentie van pony’s gaan werken rond ‘weerbaarheid’ en ‘zelfinzicht’.

De workshops vinden plaats in kleine groepjes, zodat er altijd genoeg aandacht is voor jouw kind en zo tegelijkertijd ook kan leren van anderen.

hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses

PonyFlow: meer veerkracht voor je kind

Op een leuke manier aan jezelf werken als kind, zodat je je weerbaarder voelt. 

Vindt je kind het soms moeilijk om zijn/haar gevoelens uit te drukken?

Vindt je kind het spannend om in groep zijn/haar plaats te vinden?

Vindt je kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen?

Heeft je kind last van z’n onzekerheid en zie je dat het hem belemmert in zijn ontwikkeling?

Dan past PonyFlow bij jou! 

We werken, samen met de dieren, aan zelfvertrouwen en veerkracht, zodat ze beter om kunnen gaan met lastige situaties, bijvoorbeeld op school. 

Tijdens PonyFlow worden ze op een leuke en speelde manier bewust van wat ze denken, voelen en hoe ze zich gedragen. We gaan aan de slag met positiever denken.

Dieren helpen hierbij. Paarden zijn oordeelloos en nemen je altijd hoe je bent, los van hoe je eruit ziet, wat je denkt, of wat je doet. 

 

Wat maakt Ponyflow zo bijzonder?

 Door het inzetten van Pony’s tijdens de oefeningen, creëren we een Flow waarin we als vanzelf volledig kunnen opgaan in de activiteit en daardoor een diepe betrokkenheid ervaren. De pony’s leven steeds in het NU en voelen ons feilloos aan. Zij helpen ons om uit ons hoofd te komen en naar ons gevoel te gaan. Vanuit ons gevoel kunnen we dan mooie inzichten bekomen die voor verandering kunnen zorgen in ons denken en in ons gedrag.

Het programma

Thema 1 – Verbinding maken met onszelf en anderen 

Tijdens deze workshop gaan we ons meer bewust worden van ons lichaam en wat we voelen. Dit doen we door de dag te starten met een ‘bodyscan’. Deze oefening wordt afgestemd op kinderen en zal op een eenvoudige manier verlopen. Verder zullen we gaan ontdekken hoe onze paarden/pony’s in de kudde contact met elkaar maken en gaan we tijdens een poetssessie leren om op een rustige manier met hen verbinding te maken en kijken we naar de signalen die ze ons uitsturen. We gaan ook leren d.m.v. een oefening hoe we onze eigen energie kunnen aanvoelen in het contact met anderen. Hierdoor kunnen we met meer ‘zelfbewustzijn’ omgaan met onzelf en anderen.

 

Thema 2 – Communicatie zowel verbaal als non-verbaal

 

Goed en effectief communiceren is van groot belang. Hiervoor is het belangrijk dat we ons niet enkel concentreren op ons taalgebruik maar ook op onze lichaamstaal. Als deze congruent zijn dan komt onze boodschap duidelijk en geloofwaardig over. Paarden/pony’s maken gebruik van al hun zintuigen bij het communiceren. Zij kunnen heel goed opmerken als onze verbale- en non verbale commincatie niet op elkaar afgestemd zijn. We zenden dan tegenstrijdige singalen uit en de paarden weten niet wat we van ze vragen. Tijdens deze workshop gaan we hiermee aan de slag d.m.v. oefeningen en observatie.

Thema 3 – Grenzen aangeven en bewaken

Leren om onze grenzen aan te geven en ook te bewaken vind ik persoonlijk een hele uitdaging doorheen het leven. Als we dit op jonge leeftijd leren, zal dit van onschatbare waarde zijn tijdens het opgroeien maar zeker ook in ons volwassen leven. We hebben allemaal wel eens behoefte om even alleen te zijn in onze eigen persoonlijke ruimte. Hoe kunnen we dit aangeven? Dit gaan we oefenen met elkaar en met de assitentie van de pony’s tijdens deze workshop.

Thema 4 – Samenwerken

De uitdrukking ‘samen staan we sterk’ kennen we ongetwijfeld allemaal. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en als we deze samen bundelen en voor elkaar zorgen, zijn we sterker. Hier is het leven in de kudde alweer een heel mooi voorbeeld. Ieder paard/pony heeft zijn rol in de kudde en zorgt voor elkaar, zo kunnen zij overleven en behouden zij de balans in de kudde. In deze workshop gaan we observeren wat de verschillende rollen zijn en hoe wij dit ook kunnen toepassen als we in groep samen zijn.

Thema’s & Data

 

Verbinding maken met onszelf en anderen – woe 25 okt 2023

Communicatie zowel verbaal als non-verbaal – woe 8 nov 2023

Grenzen aangeven en bewaken – woe 15 nov 2023

Samenwerken – woe 22 nov 2023

Over mij

Mijn naam is Sofie Mariën. In mijn naaste omgeving merk ik op dat kinderen veel meer openstaan en bezig zijn met hun gedachten en gevoelens. Er wordt steeds maar meer van hen verwacht door hun omgeving en door de samenleving en ik ben ervan overtuigd dat als zij op jonge leefttijd leren om zich meer bewust te worden van hun eigen gedachten, gedrag en gevoelens, ook zij gemakkelijker keuzes kunnen maken die bij hen passen en waar zij zich goed bij voelen. Hierbij is het aangeven van hun grenzen en deze bewaken, zich goed kunnen uitten en zichzelf kunnen zijn van groot belang.

Als moeder weet ik hoe lastig het soms is als je je kind ziet worstelen.  

De afgelopen jaren volgde ik verschillende trainingen om mijn eigen gedachten, gedrag en gevoelens beter te leren (her)kennen. Hierdoor ga ik veel bewuster om met situaties en in mijn contact met anderen waardoor ik meer rust en duidelijkheid in mijn leven ervaar. Ik had dit graag nog veel eerder willen leren. Ik probeer dit nu al mee te geven aan mijn dochter. 

Met kinderen omgaan geeft mij zoveel positieve kracht en energie en vanuit dat gevoel en mijn ervaring als gecertificeerd paardencoach, heb ik PonyFlow opgericht.

Praktische informatie

PonyFlow gaat door op woensdag namiddag van 13u30 tem 16u30 in een kleine groep van max. 8 kinderen. Gedurende 4 opeenvolgende weken zal er telkens aan ander thema onder de aandacht worden gebracht.

Locatie:

Soulhorses VZW – Oude Lillebaan 17 – 2275 Lille

Investering 

Investering traject van 4 workshops: 195€ incl. btw en verzekering

 

Belangrijk

Kleding

Gesloten schoenen voor bij de paarden zijn verplicht;
Kledij aantrekken en meenemen wat vuil mag worden;
Regenjas en laarzen naargelang het weer;

Soulhorses vzw Natuurbeleveingskamp voor kinderen

4 PonyFlow middagen

  • Inclusief drinken en wat lekkers

€195

Aanmelden

Wil je jouw kind(eren) aanmelden voor PonyFlow?

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien vind je hier het antwoord.

Wat voor kleren moet mijn kind meenemen?
  • GESLOTEN SCHOENEN voor bij de paarden zijn verplicht;
  • Kledij aantrekken en meenemen wat vuil mag worden;
  • Regenjas en regenlaarzen naargelang het weer;