Kennismakingsdag op de boerderij

Op 8 oktober openen wij onze deuren voor de Open Geestdagen! Kom samen met het hele gezin of neem je vriend(in) of collega mee! We maken er samen een feestje van.

ZONDAG 8 OKTOBER 10:00 – 16:00

 

Kennismaken met onze werking, de begeleiders, met de dieren & het domein

Leren, ervaren, proeven, spelen en tot rust komen in de natuur en tussen de dieren.

Op Natuurboerderij Soulhorses verwelkomen wij jou en je gezin graag op de boerderij om kennis komen te maken. We krijgen regelmatig de vraag of mensen gewoon eens mogen kijken en ervaren, en daarom organiseren we deze kennismakingsochtend. Ook fijn om eens te komen kennismaken als je een plek zoekt om vrijwilligerswerk te doen of als je dagbesteding of time-out plek zoekt. Ook als zorginstantie ben je van harte welkom! Zoek je een stage voor je school en wil je komen helpen op de boerderij? Kom dan gerust ook kennismaken.

Er zijn verschillende activiteiten te doen die leerzaam en leuk zijn!

Zo gaan we aan de slag met het verzorgen van de paarden, honden, katten, kippen, konijnen. Verder helpen we met zijn allen mee met de klusjes op de boerderij. Ook zijn er leuke spellen om te doen en kun je meedoen met een Soundjourney of Qi Gong. Daarnaast kun je natuurlijk kennismaken met de paarden, de plek en lekker een paard poetsen en knuffelen!

We vertellen je alles over het domein, over de natuur, de moestuin, de dieren, de activiteiten die er zijn en laten je vooral ervaren!

Dankzij de ondersteuning van Steunpunt Groene Zorg vzw. Kunnen de zorgboerderijen deelnemen. Dikke dank je wel Team Steunpunt Groene Zorg vzw.

09:30u Aankomst & welkom

Vanaf 09:30u ben je welkom. Je krijgt uiteraard een kopje thee of koffie met wat lekkers (ook voor de kids natuurlijk) en je kunt het domein al bewonderen! Je maakt ook al kennis met de hondjes (die weten het meteen als je er bent!) en met ons.

10:00u Samen aan de slag!

Rond 10:00u is er een welkom en uitleg over de dag. Vanaf 10:15u gaan we met zijn allen aan de slag en leuke activiteiten doen! Er zijn verschillende stops waar iets leuks te doen is, zoals een rondleiding, paarden poetsen, spelletjes, knutselen, sound journey en Qi Gong. Je bent altijd met een kleine groep door het doordraaisysteem, zodat er genoeg ruimte is voor jouw persoonlijke vragen. Wat we allemaal voor activiteiten hebben is ook een beetje afhankelijk van het weer.

12:00u Lunch

Na een ochtend op de boerderij heb je vast trek gekregen, dus er staat een lekkere kom met soep voor je klaar en een broodje hotdog voor de kids.

De soep wordt gemaakt door Nathalie en we gebruiken indien mogelijk groenten uit de tuin. 

 

13:15u – 16:00u Activiteiten

We gaan weer verder met de activiteiten! Na de pauze zijn nog 2 rondes (tot 14:45u). Daarna kun je nog blijven voor vragen of nog bij het kampvuur zitten. Voel zelf maar wat past!

hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
hond soulhorses
Spyr-paard-dagbesteding-Soulhorses-vzw
Natuurbeleving soulhorses paarden
Mest opruimen soulhorses

Hierbij een overzicht van de begeleiders per activiteit @soulhorses vzw:

Joeri Van Weereld: dagbesteding/time-out, iedere donderdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

Sofie Mariën: individuele dagbesteding/time-out, natuurkampen (tijdens alle vakanties) en PonyFlow trajecten voor kids op woensdagnamiddag start in oktober.

Kim Van der Goten: begeleidster van de kids tijdens ‘helpen op de boerderij’, 2x per maand op zaterdagen in de even weken

Noor Van den Bosch: begeleidster bij ‘helpen op de boerderij’, reeds verschillende jaren vrijwilliger in de keuken tijdens retraites, kampen, open-deur-dagen

Tine Bylemans: verzorgster van de paarden/dieren, begeleidster van de vrijwilligers, Tine begeleid op zondag iedereen die wenst te knutselen, je vindt haar bij de tafel om te knutselen, …

Els Maes: bestuurster van de vzw, praktijk in Wechel voor Tuina en Qi Gong, 1 ste verdieping 

An Adriaens: muziektherapeute, Soundjourney grote zaal, 2de verdieping

Alle vrijwilligers: Sophie, Nele, Noor, Muriëlle, Jarno, Noa

Nathalie: bezielster van Soulhorses, coördinator, begeleidster bij de Time-out 3 daagse, vrijwilligers, verhuur van de locatie, natuur- en paardencoachsessies, studenten info voor school stages 

Praktische informatie

De opendeurdag is op zondag 8 oktober bij SoulHorses VZW (Oude Lillebaan 17, 2275 Lille). We organiseren deze in het kader van de Open Geestdagen. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen de deuren wijd open voor het publiek.

We starten om 10:00 uur, maar je bent dus al welkom vanaf 09:30. Je bent welkom met meerdere personen. Neem gerust je gezin, collega, vriend(in) of partner mee! Het is een leuke dag voor jong én oud!

We vragen een kleine bijdrage van €8 euro voor de volwassenen en kinderen / tieners vanaf 12 jaar.

Confirmeer de plek voor jullie gezin

Het bedrag van €8 per persoon op rekening van Soulhorses vzw;
IBAN BE52 7340 4313 5909 – BIC KREDBEBB, bij mededeling graag naam van inschrijving + “Opendeurdag”. Wij danken je van harte;

Let op: er is slechts plek voor 80 personen in totaal tijdens deze opendeurdag. Reserveer je plek dus door je aan te melden en jullie bijdrage te storten.

Belangrijk

Kleding

Gesloten schoenen voor bij de paarden zijn verplicht;
Kledij aantrekken en meenemen wat vuil mag worden;
Regenjas en laarzen naargelang het weer; Bij nat weer raden we kaplaarzen aan.

Honden

Honden zijn helaas niet toegstaan.

Toes chillen Soulhorses vzw natuurboerderij met paarden
paarden en persoonlijke ontwikkeling - soulhorses vzw
hond soulhorses
agenda soulhorses vzw
Toes chillen Soulhorses vzw natuurboerderij met paarden
paarden en persoonlijke ontwikkeling - soulhorses vzw
hond soulhorses
agenda soulhorses vzw
Soulhorses vzw Natuurbeleveingskamp voor kinderen

Kennismakingsdag

  • Koffie, thee & wat lekkers
  • Dag vol leuke en leerzame activiteiten
  • Kop verse soep & een broodje hotdog

€8 euro per persoon*

* Kinderen t/m 12 jaar hoeven niet te betalen

Aanmelden

Wil je je opgeven voor de kennismakingsdag op 8 oktober? Laat je gegevens achter!

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Misschien vind je hier het antwoord.

Welke activiteiten organiseren wij normaal op het domein?

Vanuit SoulHorses VZW organiseren wij verschillende activiteiten. Zo organiseren we Kampen en Helpen op de Boerderij voor kinderen. Ook bieden we een plek voor dagbesteding en time-out voor mensen met een burn-out, depressie of met een beperking. Daarnaast biedt SoulHorses ook activiteiten en coaching voor volwassen.

Wat voor kleren moeten we aan?
  • GESLOTEN SCHOENEN voor bij de paarden zijn verplicht;
  • Kledij aantrekken en meenemen wat vuil mag worden;
  • Regenjas en regenlaarzen naargelang het weer;
Moet je de hele dag komen?

We organiseren deze opendeurdag een of twee keer per jaar. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat onze voorkeur uit gaat naar een hele dag met een doordraaisysteem, zodat iedereen echt kennis kan maken met wat we doen en onze activiteiten. Mocht je die dag eerder weg moeten, dan kan dat, maar je mist dan dus een stuk van het programma. Later aankomen lukt helaas niet omdat rond 10:00 uur de poort sluiten. Daarna zijn al onze medewerkers en vrijwilligers druk met het programma.